Dingen die (met) haast geschieden moeten. Een systematische verklaring van het Bijbelboek Openbaring (deel 10)

Klik hier als u deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7, deel 8 en/of deel 9 wilt lezen.

De 2de fase van de grote verdrukking

Na de demonisering van de wereld (zoals zal gebeuren in de 1ste fase van de grote verdrukking – zie het hoofdstuk hiervoor) volgt een nieuwe plaag, het 2de wee of het 6de bazuinoordeel, waarmee de grote verdrukking haar 2de fase ingaat. Openbaring 9:13-21 geeft ons een beschrijving van deze plaag (of, eigenlijk, van het BEGIN van deze plaag). Vier verderfengelen worden losgelaten (zie Openb. 9:14) en het gevolg is, dat op aarde oorlogsvoorbereidingen plaatsvinden. De antichrist brengt een leger van 200.000.000 man op de been (zie Openb. 9:16). In de dan volgende (4de ?) WERELDOORLOG, de “oorlog van de antichrist”, vindt een derde deel van de dan levende mensheid de dood (zie Openb. 9:18). Deze gruwelijkste van alle oorlogsgesels die de mensheid ooit zullen hebben getroffen, zal zeker de naam “vuurplaag” verdienen. En als zodanig wordt hij beschreven in Amos 7:4-6 (zie mijn artikel “Het paslood-oordeel”[1]). Aan het eind van dit massale bloedvergieten zal de antichrist heer en meester over de gehele aarde zijn (zie Openb. 13:4b en 7b). Wat het zal betekenen dat de Heilige Geest zal zijn weggenomen en in welke mate de mensen zullen zijn gedemoniseerd, blijkt uit de vermelding dat na dit vreselijke gericht niemand uit de goddelozen zich zal bekeren (zie Openb. 9:20-21). Er zal een verharding plaatshebben zoals nooit eerder gekend!

Tijdens deze grote oorlog zal het antichristelijke rijk even een inzinking kennen, maar het zal zich er wonderbaarlijk van herstellen: “En ik zag één van zijn koppen als dodelijk gewond, maar zijn dodelijke wond werd genezen. En de hele aarde ging het beest met verwondering achterna.” (Openb. 13:3, HSV)
Wat er zal gebeuren zal misschien iets met een list of een propagandastunt te maken hebben of worden aangewend om de grootheid en onoverwinnelijkheid van de antichrist te benadrukken. Schijnvertoning of niet, in ieder geval zal dit wonderbaarlijk herstel niet alleen de uiteindelijke overwinning aan de antichrist brengen, maar ook tot de vergoddelijking van de antichrist leiden. En dat zal het ook zijn waar het de satan om te doen is. Er zal een afgoderij van de ergste soort ontstaan. De gehele aarde zal “het beest” aanbidden (zie Openb. 13:3-4 en 17:8). De antichrist zal zich als een god laten vereren (zie 2 Thess. 2:4). Maar deze verering zal geen zaak van vrijwilligheid zijn. Allen die er niet aan mee zullen willen doen – en dat zullen alleen de nog overgebleven waarachtige christenen zijn die niet “gereed” waren toen Jezus als Bruidegom wederkwam – zullen gedood worden. Er zal dan ook een christenvervolging losbreken zoals er nooit eerder zal zijn geweest! Wij komen daar straks nog op terug.

KLIK HIER als u deze studie (deel 10) verder wilt lezen.

H. Siliakus
Enigszins bewerkt door A. Klein

(wordt vervolgd)


[1] Zie eventueel onze studie Het paslood-oordeel(uit het blad ‘de Tempelbode’).

.

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Eindtijdstudie, Oordelen Gods, Studie van H Siliakus, Uitleg over het boek Openbaring, Wederkomst van Christus en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Dingen die (met) haast geschieden moeten. Een systematische verklaring van het Bijbelboek Openbaring (deel 10)

  1. A. Boom zegt:

    Het berekenen van de tijd tot de komst van onze HEER Jezus is al door velen geprobeerd. Maar Jezus zelf heeft gezegd, dat van die tijd of ure niemand weet dan alleen de Vader. Is het dan wel zinvol om dit toch te willen doen? Ik vraag dit werkelijk niet omdat ik meen het beter te weten, maar voor mij is dit nog steeds verwarrend.
    Ik wens u de zegen van de Allerhoogste.
    Als u kan antwoorden op mijn vraag, wilt u dat dan vooral doen?

    Like

    • eindtijdbode zegt:

      Beste A. Boom,

      In Mattheus 24:36 (HSV) staat: “Maar die dag en dat uur is aan niemand bekend, ook aan de engelen in de hemel niet, maar alleen aan Mijn Vader.”
      Het betreft hier dus het exacte moment – van dag en uur – dat wij inderdaad nooit van te voren zullen kunnen berekenen.
      Maar er staat ook in o.a. 1 Thess. 5:1-6 geschreven dat wij, de christenen die dicht bij en met Jezus leven, de tijd waarin wij leven kunnen onderkennen. Daarom staat er m.i. ook in vers 4 (van 1 Thess. 5): “Maar u, broeders, bent niet in duisternis, zodat die dag u als een dief (d.i. plotseling, onverwachts) zou overvallen.”
      Het is mijn oprechte mening dat wij – mits wij de Bijbel biddend lezen en bestuderen, dicht bij de Here Jezus leven en door Zijn Geest geleid worden, en daarnaast ook nog eens alle gebeurtenissen in de wereld in Bijbels licht volgen – bij benadering, dus zeker niet exact, het moment van Zijn wederkomst zullen kunnen ‘zien’ aankomen.
      Er wordt trouwens, voor zover mij bekend, in deze studie helemaal ook geen jaartal genoemd.
      De berekeningen in deel 10 van deze (vervolg)studie gaan ook NIET over het exacte moment van Zijn wederkomst, maar zijn een poging om de verschillen in het aantal dagen van de duur van de grote verdrukking nader te verklaren.

      A. Klein

      Like

  2. gold account zegt:

    Periode van 3½ jaar waarin de antichrist zijn ware gezicht laat zien. Denk aan de Bijbelse waarschuwing: “Wanneer zij zullen zeggen: Het is vrede, en zonder gevaar; dan zal een haastig verderf hun overkomen…” (zie 1 Thess. 5:3).

    Like

Plaats een reactie