Kerstboodschap: De Christus van alle eeuwen

Zijn Naam

Zijn Naam

Van het Kind Dat ons geboren zou worden en de Zoon Die ons werd gegeven, profeteerde Jesaja: En men noemt Zijn Naam:
1.
Wonderlijk,
2. Raadsman,
3. Sterke God,
4. Eeuwige Vader,
5. Vredevorst (Jes. 9:5b, HSV).
Hoe bekend deze profetie ook is, menigeen zal toch moeite hebben met aan te duiden “hoe” en “wanneer” zij is vervuld. Nergens lezen wij in de evangeliën, dat onze Here Jezus met één van deze namen werd genoemd. Maar eigenlijk staat dit er ook niet. Er is sprake van “Naam” – enkelvoud. Het is ÉÉN grote Naam. Het zijn 5 namen die tezamen aanduiden hoe groot de Naam van Jezus is en welk een volheid van zegen in deze Naam verborgen is.
De apostel Paulus schrijft: “Daarom heeft God Hem… een Naam geschonken boven alle naam (Filip. 2:9, HSV). En de apostel Petrus betuigde voor het Joodse Sanhedrin: “…er is onder de hemel geen andere Naam onder de mensen gegeven waardoor wij zalig moeten worden (Hand. 4:12, HSV).
Die vijf-namen-in-één, waarvan de profeet Jesaja sprak, getuigen van de zaligheid en redding die er is – enkel en alleen – in deze Naam, de grootste Naam in hemel en op aarde (5 is het symbolisch getal van “verzoening”). Daarbij doet zich dan nog iets bijzonders voor. In deze grote Naam vinden wij niet alleen de genade van God in al zijn rijkdom geopenbaard, maar bovendien vinden wij hier de voortschrijding van de openbaring van deze genade door de eeuwen heen beschreven. Voor ons geestesoog zien wij hier, in al Zijn hemelse luister, verschijnen: De Christus van alle eeuwen!

KLIK HIER als u deze studie verder wilt lezen.

H. Siliakus
Enigszins bewerkt door A. Klein

Wij wensen u GEZEGENDE KERSTDAGEN toe !!

Zie eventueel ook nog onze eerder geplaatste artikelen rond Kerst:

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Studie van H Siliakus, Wederkomst van Christus en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Kerstboodschap: De Christus van alle eeuwen

  1. In bovenstaande studie staat vermeld dat de 5 namen die in Jesaja 9:5 genoemd worden symbolisch staan voor VERZOENING.
    Een broeder vroeg hier nadere uitleg over. Vandaar dat we bijgaande link plaatsen naar een (nog niet gedigitaliseerde) studie van br. CJH Theys hierover, met de titel: “De symboliek der Bijbelse getallen”, met uitleg over de in de Bijbel genoemde getallen 1 t/m 600.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s