Stervensbegeleiding

Met de dood wordt er geen punt
achter ons leven gezet
maar een komma

Van rups naar vlinder

Geachte lezers,

Na een paar weken niets gepost te hebben vanwege het intensief begeleiden van mijn oude vader tijdens zijn laatste weken op aarde, en het regelen en verzorgen van zijn afscheidsdienst, hoop ik spoedig – met hulp en wijsheid van mijn Heer en Heiland – de draad weer op te pakken om op korte termijn een (vervolg)studie te kunnen plaatsen.

 • De volgende woorden mocht ik aan zijn graf voorlezen:

De opstanding bij Christus’ wederkomst
Maar ik wil niet, broeders, dat u onwetend bent ten aanzien van hen die ontslapen zijn, opdat u niet bedroefd bent zoals ook de anderen, die geen hoop hebben. Want als wij geloven dat Jezus gestorven en opgestaan is, zal ook God op dezelfde wijze hen die in Jezus ontslapen zijn, terugbrengen met Hem. Want dit zeggen wij u met een woord van de Here, dat wij die levend zullen overblijven tot de komst van de Here, de ontslapenen beslist niet zullen voorgaan. Want de Here Zelf zal met een geroep, met de stem van een aartsengel en met een bazuin van God neerdalen uit de hemel. En de doden die in Christus zijn, zullen eerst opstaan. Daarna zullen wij, de levenden die overgebleven zijn, samen met hen opgenomen worden in de wolken, naar een ontmoeting met de Here in de lucht. En zo zullen wij altijd bij de Here zijn. Zo dan, troost elkaar met deze woorden.” (1 Thess. 4:13-18)

Een aardse tent en een huis in de hemel
“Wij houden onze ogen immers niet gericht op de dingen die men ziet, maar op de dingen die men niet ziet; want de dingen die men ziet, zijn van het ogenblik, maar de dingen die men niet ziet, zijn eeuwig. Wij weten immers dat, wanneer ons aardse huis, deze tent, afgebroken wordt, wij een gebouw van God hebben, een huis niet met handen gemaakt, maar eeuwig in de hemelen.” (2 Kor. 4:18 tot 5:1)

A. Klein

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Algemene informatie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Stervensbegeleiding

 1. N.A.C. Overpelt zegt:

  Gecondoleerd met het overlijden van uw vader. Zo dicht bij Pasen komt dat toch altijd anders binnen. Althans, in mijn ervaring.

  Het mogen meelopen met iemand is tegelijk mooi en zwaar. Helemaal als het één van de ouders betreft. Daar moet je je helemaal op kunnen richten, zonder afleiding. Er waren genoeg oude studies en artikelen beschikbaar ter herlezing/herbestudering. Daar komen we normaal gesproken misschien te weinig aan toe. Terwijl een 2e en/of 3e lezing juist extra accenten naar voren kan halen.

  Veel sterkte met de verdere afwikkeling van alles wat bij een overlijden komt kijken.

  Vriendelijke groet,
  N. Overpelt

  Like

 2. Tim zegt:

  Beste Annelies,

  Met schrik las ik over je vader. Moge de Heer je de troost en rust geven om dit verlies te dragen. Een troost is dat hij nu Zijn heerlijkheid mag aanschouwen, volkomen vrij en gezond.

  Tim

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s