Een leven van OVERWINNING

120_overwinnaars_over_zonde

600.000 Israëlieten kwamen uit Egypte. Maar slecht twee van hen – Jozua en Kaleb – gingen Kanaän binnen. Ongeveer eenzelfde deel van de Christenen (2 op 600.000) gaan ook het overwinningsleven binnen.[1] Jozua en Kaleb gingen het beloofde land binnen omdat ze deze houding hadden: “Als God ons gezegd heeft dat we het land zullen bewonen, dan kunnen we dat doen”. Dat is geloof. Geloof rekent enkel op de belofte van God en nooit op de moeilijkheden die ons tegemoet komen.
De andere Israëlieten zeiden: “Dit is onmogelijk. De reuzen zijn te groot en machtig.” Vandaag zijn er ook Christenen die het gevoel hebben dat het onmogelijk is om boosheid en begeerte met de ogen te overwinnen, omdat deze lusten zo krachtig zijn en al zo lang over hen geregeerd hebben. Zulke gelovigen blijven hun hele leven verslagen en komen (geestelijk gesproken) om in de woestijn.
De rivier van de Geest die stroomt vanuit de hemel door ons heen moet geen vervuild kanaal in ons hart vinden om doorheen te stromen – en kanaal vervuild door vuile gedachten, mopperen en klagen en de liefde voor geld. Nee. Het moet een schoon, puur kanaal vinden vrij van zonde. Dan kan die rivier andere mensen zegenen met het heldere water uit de hemel. De grote tragedie in het Christendom van vandaag is dat de predikers zelf niet puur van binnen zijn. Ze hebben geen overwinning over de zonde in hun harten en in hun privé levens. Ze hebben geen overwinning over de liefde voor het geld, lust met hun ogen, bitterheid, de geest van wedijveren met andere Christelijke leiders of organisaties, jaloezie, leugens verspreiden, schreeuwen tegen hun vrouwen en onrechtvaardigheid op vele terreinen. Toch preken ze tegen God volk. Wat kunnen ze Gods volk leren? Alleen maar wat ze zelf praktiseren – namelijk, hoe je tegen je vrouw moet schreeuwen, hoe je bitter moet zijn, hoe je jaloers moet zijn en in competitie met anderen! Al het andere dat ze leren zullen slechts holle theorieën zijn. Al de Bijbelkennis die je verkrijgt door te studeren is waardeloos als je geen overwinnaar bent in je leven.
De Here verzekerde Jozua “Ik zal met je zijn”. Dit is de reden waarom niemand in staat was om tegenover Jozua te staan. We overwinnen de zonde niet door in de een of andere doctrine te geloven of door de een of andere ervaring. Nee. Het is de constante aanwezigheid van de Heer bij ons, door Zijn Heilige Geest, alleen Die stelt ons in staat om te overwinnen. God zoekt naar zulke leiders in het Christendom vandaag de dag om hen te ondersteunen en te bekrachtigen, omdat hun harten puur zijn.
De Here vertelde Jozua: “Wees sterk en moedig, want ú zult dit volk het land dat Ik hun vaderen gezworen heb hun te geven, in erfbezit laten nemen” (Jozua 1:6). We hoeven niet bang te zijn voor welke zonde dan ook. We worden geacht er op uit te gaan om het voor Gods mensen mogelijk te maken om de zonde in hun lichamen te overwinnen – lichamen die al zoveel jaren door de zonde geregeerd zijn. Het is niet voldoende om ze enkel maar tot geloof te brengen en tot de twee dopen – het bloed op de deurposten te doen en door de Rode zee te gaan, en omwikkeld te zijn door de wolk. Dat is slechts het begin. Dat is slechts de kleuterschool les. Stoppen we met het opleiden van onze kinderen nadat ze klaar zijn met kleuterschool? Nee. Maar dat is wel wat er gebeurt in het Christendom van vandaag.
De vuurkolom – de doop in de Heilige Geest – kwam om hen te leiden naar het Beloofde Land. Ze zouden het land in twee jaar binnen gegaan kunnen zijn, maar ze gingen gedurende 40 jaar niet naar binnen, omdat hun leiders geen geloof hadden. “Zo is dan het geloof uit het gehoor” (Romeinen 10:17). Als gelovigen deze waarheden niet geleerd krijgen in de samenkomsten van de gemeente, hoe kunnen ze dan geloven? En hoe kunnen ze dan vervolgens de zonde overwinnen?
Bron: Zac Poonen

.

NOOT A. Klein
[1] Zie eventueel onze GRATIS studie:De OVERWINNAARS; over (de macht van) zonde en satan in de eindtijd

.

********************************************************************************************
Vanwege diverse familieomstandigheden (o.a. een langdurig ziekbed en het overlijden van mijn vader, vlak daarna een langdurig ziekbed en – zeer recent – het overlijden van mijn schoonmoeder, en te midden van dit alles ook nog het plotselinge overlijden van een schoonzus), stonden allerlei uit te werken studies op een laag pitje. Hopelijk kan ik gauw weer de draad oppakken en o.a. de ‘vers voor vers’ studies van Openbaring, en daarna van Daniël, verder uitwerken.
A. Klein
*********************************************************************************************

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Geestelijke groei, Gehoorzaamheid aan God, Werkers in Gods dienst, Woord en Geest en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s