De tijd is kort (het is 5 voor 12 op de geestelijke klok)

5 voor 12

“Dit zeg ik, broeders, dat de tijd beperkt (SV: kort) is. Laten zij die vrouwen hebben voortaan zijn alsof ze die niet hebben, en zij die huilen, alsof zij niet huilen, en zij die blij zijn, alsof zij niet blij zijn, en zij die kopen, alsof zij niet bezitten,… Immers, de gedaante van deze wereld gaat voorbij.” (1 Korinthe 7:29-31, HSV)

In alle dingen die tot het aardse leven behoren schuilt een verzoeking, ook in de meest gewone. Gaan we er te zeer in op, dan verzaken we de dingen van God. Straks zullen er velen zijn, die de Bruiloft van het Lam[1] niet in zullen gaan door deze dingen:

  • “En zij begonnen zich allen één voor één te verontschuldigen. De eerste zei tegen hem: Ik heb een akker gekocht en ik moet er nodig op uit om die te bekijken. Ik vraag u: Houd mij voor verontschuldigd. En een ander zei: Ik heb vijf span ossen gekocht en ik ga erheen om ze te keuren. Ik vraag u: Houd mij voor verontschuldigd. En weer een ander zei: Ik heb een vrouw getrouwd en daarom kan ik niet komen.” (Lukas 14:18-20, HSV)[2]

De gemeenschap met de Heer moet voor ons het allerbelangrijkste zijn.
In alle omstandigheden van het leven schuilen gevaren, maar als het dagelijks contact met “de Ware Wijnstok” ons meer waard is dan al het andere, zullen wij de verzoekingen kunnen weerstaan en gereed zijn als Jezus (weder)komt.[3]

H. Siliakus

*******************

[1] Zie eventueel onze studie Er komt spoedig een Goddelijke Bruiloft hier op aarde van E. van den Worm
[2] Voor eventuele uitleg van dit vers, zie onze GRATIS ‘vers voor vers’ studie Lukas; het boek van de NIEUWE MENS in Christus; Over Jezus, de Hogepriester en hoe wij, als priesters van de allerhoogste God, Hem moeten dienen” van E. van den Worm.
[3] Zie eventueel ons artikel De Wederkomst van Christus nader bekekenvan A. Klein.

.

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Wederkomst van Christus en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s