Groeien tot volmaaktheid (door onze rust in en volle overgave aan Christus)

bijbel, met Gods licht erop

Naast de Here, Die ons elke dag genoeg (geestelijk) voedsel toereikt, zijn wij al die kinderen Gods dankbaar voor hun ongevraagde en tòch stimulerende reacties op alles wat (tot nog toe) aan artikelen en studies is verschenen. Hierdoor wordt het ons duidelijk dat deze lezers/lezeressen het voedsel vinden dat in hun behoefte voorziet. God zij geloofd en geprezen voor Zijn wondervolle leiding en voorzieningen. Doch hoe heerlijk-gezegend deze boodschappen ook mogen zijn, hoe zeer zij ùw en onze harten ook mogen verblijden en ons allen méér licht schenken aangaande zo vele zaken en dingen, toch mogen wij nooit vergeten dat het alléén, ja uitsluitend “Het Woord van God” is dat levend maakt, leven geeft, en bij voortduring “het nieuwe” in ons tot een ervaring maakt!
Er staat geschreven: “Voor eeuwig, HEERE, staat Uw Woord vast in de hemel” (Ps. 119:89, HSV), en het is Gods Wil dat wij Zijn Woord zullen “bewaren, de gehele dag”; want niet alleen is Zijn Woord “een lamp voor onze voeten, maar óók een licht voor ons pad” (zie Ps. 119:105). Gods “getuigenissen zijn wonderbaar,… en het opengaan van Zijn woorden geeft licht…” (zie Ps. 119:129-130).

Woorden en gedachten van mensen kunnen véél doen, allerlei gevoelens opwekken, tot vervoering en adoratie brengen, maar alleen de Heilige Geest kan ons leven verdiepen,[1] onze gedachten-wereld omvormen, ons geven “die gezindheid (SV: dat gevoelen), dat óók in Christus Jezus was” (zie Filip. 2:5). Hoe Hij het doet, kunnen wij niet vertellen; wèl weten wij door ervaring, dat de Geest Gods de woorden van God in ons tot “een bron van leven” maakt (zie Joh. 4:14). Daarom geliefden, alvorens verder te gaan, één dringend verzoek: lees deze artikelen niet zo maar, dòch neem uw Bijbel erbij. Lees de woorden van God, herlees die en overdenk ze ernstig, zodat Gods Geest alle Schriftuurlijke heilsfeiten tot een onwrikbaar fundament kan maken, diep in uw hart, en tot eer en verheerlijking van Jezus’ onvolprezen Naam.

  • “Want het Woord van God is levend en krachtig,…” (zie Hebr. 4:12).

Dit Woord in de Hebreeënbrief werd geschreven onder de gezegende zalving van de Geest en dezelfde schrijver had zelf zo’n diepe ervaring ervan, dat hij de noodzaak en het doel ons duidelijk maakt in zijn uitroep: “Opdat ik Hem mag kennen, en de kracht van Zijn opstanding en de gemeenschap met Zijn lijden, doordat ik aan Zijn dood gelijkvormig word” (Filip. 3:10, HSV).
Allereerst “Gods feilloos Woord”, dan de “meditatie” gevolgd door (òf gelijk opgaand met) concentratie in “gebed”: dàn kunnen wij “rusten in Hem”, en zullen gewis en zeker datgene “ontvangen”, waardoor wij (zullen) kunnen “groeien tot volmaaktheid”. Het moeilijkst voor de meeste hongerige harten is, om in alles te leren wachten in afhankelijkheid van Hem, Die leidt in al de waarheid.
Geliefden, wij kunnen de waarheid niet grijpen, wij moeten deze ontvangen. Hoe en op welke wijze? Door het geloof en door het bestuderen van Gods Woord en door het gebed (zie Rom. 10:17). Vooral en in het bijzonder als het gaat om wat de apostel geschreven heeft in Romeinen 6:11 (HSV): “Zo dient ook u uzelf te rekenen als dood voor de zonde, maar levend voor God in Christus Jezus, onze Heere.”

KLIK HIER als u dit artikel verder wilt lezen (of wilt printen in PDF).

CJH Theys[2]
Enigszins bewerkt door A. Klein

******************************

[1] Zie eventueel onze studie De natuurlijke mens en de Heilige Geestvan CJH Theys.
[2] Voor informatie over Bijbelleraar CJH Theys, zie zijn “In Memoriam”.

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Geestelijke groei, Heiligmaking, Studie van CJH Theys, Volmaaktheid in Christus, Woord en Geest en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s