Jaloersheid

De zonde onder ons - Billy Graham

In het boek van Billy Graham – “De zonde onder ons” – leest men van een man die zichzelf door de jaloersheid van het leven beroofde.
De burgerij had een standbeeld opgericht voor één van hen, die een vermaard kampioen was in de (Griekse) grote spelen.
Maar deze man – een mededinger van de vereerde atleet – was zo jaloers, dat hij bij zichzelf zwoer dat hij het standbeeld zou vernielen.
Elke nacht ging hij erop uit om in het voetstuk te hakken, met de bedoeling het beeld te ondermijnen en ten val te brengen. Op het laatst gelukte hem dit. Het beeld viel om – maar boven op hem. Hij ging ten onder als het slachtoffer van zijn eigen na-ijver…
Hoe menig christelijk werk wordt ondermijnd door minderwaardige kwaadsprekerij. Langzaam maar zeker ziet men de trouwe arbeid van de één of andere voorganger of werker in ‘s Heren dienst achteruitgaan – en zijn goede reputatie verloren gaan – door ondergronds gefluister, jaloerse kritiek, het afkammen (= onbillijk bekritiseren, neerhalen) en kleineren van zijn gaven en hoedanigheden, vaak zonder geldige reden.
De persoon die zich daaraan schuldig maakt, zal echter datgene ervaren wat hierboven beschreven werd: hij zal het slachtoffer worden van zijn eigen lage bedoelingen, want God doet recht aan Zijn uitverkorenen die dag en nacht tot Hem roepen en ziet hun tranen. Zie ook Job 5 vers 2 (HSV):

  • “Want de toorn brengt de dwaas om, en de na-ijver doodt de onnozele.”

Uit het blad: Gouden Schoven

Geen PDF

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Algemene informatie, Woord en Geest en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s