Zonsondergang

zonsondergang

Onze levenstijd is verdeeld in dagen. Elke dag brengt ons een boodschap:

  • “Dag op dag spreekt overvloedig (letterlijk: stort overvloedig woorden uit), nacht op nacht geeft kennis door (SV: toont wetenschap).” (Psalm 19:3) [1]

Eén van de dingen die wij leren is, dat werkzaamheden van elke dag eindigen in de avond, waarna wij rusten en ons voorbereiden op de nieuwe dag.
In profetische zin bevinden wij ons nu in de avondtijd van de tijdsbedeling van de Gemeente. De langer wordende schaduwen vertellen ons, dat de zonsondergang niet lang meer op zich zal laten wachten. Overal om ons heen worden oorlogen gevoerd en de voorbereiding voor nog meer oorlogen vindt gestaag voortgang. Anderen worden gealarmeerd door een dreigende verstoring van het evenwicht in de natuur. De natuurlijke hulpbronnen raken uitgeput. De honger ligt op vele plaatsen, verspreid over de wereld, op de loer. Alles wijst erop dat de tegenwoordige wereld ten einde loopt en wij zijn net zo bezorgd als de discipelen in Jezus’ tijd:

  • “Zeg ons, wanneer zullen deze dingen gebeuren? En wat is het teken van Uw komst en van de voleinding van de wereld? (Mattheüs 24:3b)

Wat kunnen wij verwachten nu het uur van zonsondergang naderbij komt?
Het is de moeite waard om er aandacht aan te schenken dat God het uur van zonsondergang of de avond uitgekozen heeft om enige veelbetekenende dingen te doen. Het eerste wat we in verband brengen met de zonsondergang is:

Een tijd van genade

.

  • KLIK HIER als u deze GRATIS studie verder wilt lezen of downloaden
    (in smartphone-formaat).

Rev. RG Brodland
Digitaal uitgewerkt door A. Klein

*********************************************************************************

[1] Alle Bijbelteksten zijn door mij vermeld in de Herziene Statenvertaling / HSV, tenzij anders vermeld. (noot AK)

.

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in BEWARING voor de grote verdrukking, Bijbelstudie, De antichrist(elijke tijd), Eindtijdstudie, Genadetijd Gods, Oordelen Gods, Wederkomst van Christus, Werkers in Gods dienst en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s