Preken op mp3 (audio)

Wij zijn (voorlopig ?) met de preken op mp3 gestopt!

*************************************************************************

NOOT:
De intro’s zijn geschreven door Jildert de Boer van website: www.verdiepingenaansporing.nl
Datum
Bijbelvers en/of intro van de preek
Spreker
29-07-1990
2 Korinthe 13:5
E. v.d. Worm
16-01-1994
Hosea 6:5
In deze preek over Hosea 6:5 spreekt wijlen Henk Siliakus heel scherp. Veel mensen willen Gods Woord graag alleen als balsem. Het Woord is ook een houwdegen, een zwaard, een hamer en een vuur.
Hij waarschuwt voor het belangrijkste eindtijdteken dat er valse profeten actief zijn, niet alleen in de wereld, maar juist onder de kinderen Gods. Het doet een dringende oproep om ons leven te onderzoeken voor Gods aangezicht, zodat wij gereed zijn als Hij komt.
H. Siliakus
28-08-1994
Mattheus 25:13
Misschien dat sommigen van u wat moeten wennen aan de stem van deze broeder (en aan de galm van de zaal) en aan de door hem gebruikte aanspreektitels: zoals ‘mijn broeder en mijn zuster’ en ‘geliefden’. Maar als men daar doorheen kan prikken, dan is het een ontzettend goede boodschap, die waarschuwt, je wakker schudt, je appelleert tot zelfonderzoek.
– Een boodschap die je echt aanspoort om het diepere leven met God te zoeken.
– Een oproep om Jezus radicaal te volgen en tot Zijn Bruid te gaan behoren.
– Ook om alert te blijven voor dwaalleringen.
H. Siliakus
09-11-1997
Efeze 1:9-11
E. v.d. Worm
11-04-1999
Openbaring 12:11
E. v.d. Worm
09-05-1999
Openbaring 7:1-3
E. v.d. Worm
13-05-2001
Openbaring 6:1-2
Hoewel hij even op gang moet komen en zijn uitgangspunt de ruiter op het witte paard is (met diverse uitleggingen), heb je helemaal niet in de gaten dat hier een broeder van 86 jaar spreekt. Hij is zo vurig van geest! Zijn spreken is krachtig en hij wordt helemaal laaiend enthousiast als hij het over de komende, grote eindtijdopwekking heeft. Uit zijn aanspraak ‘lieve vrienden’ spreekt zijn bewogenheid. Hij spoort de luisteraars aan tot een algehele overgave en toewijding aan Jezus Christus in deze voor zijn doen korte toespraak!
E. v.d. Worm

A. Klein

.

3 reacties op Preken op mp3 (audio)

 1. Een broeder in de Heer (via mail) zegt:

  Hierbij een reactie op de boodschap over Matth. 25:13:
  Ik heb de preek van Henk Siliakus beluisterd en vond hem krachtig, inspirerend en tot nadenken stemmend. De toehoorders worden in ieder geval de Weg duidelijk voor ogen gesteld en kunnen daar hun voordeel mee doen. Ik mag dat wel, bedankt voor het sturen van die preek. Ik heb trouwens ook nog even op de website gekeken van de Eindtijdbode en heb gezien dat er hele mooie en interessante zaken op staan, zoals de uitvoering van de Tabernakel. Het was heel mooi en begrijpelijk gedaan!”

  Like

 2. Een broeder in de Heer (via mail) zegt:

  Een reactie n.a.v. de preek over Openb. 6:1-2, van br. E. van den Worm:
  Inderdaad een – op zijn zachts gezegd – “gedreven” (s)preekstijl, maar de inhoud ervaarde ik als verfrissend en “als door de Geest vervuld”.

  Like

 3. tempelvangod zegt:

  Mijn dank aan A. Klein voor het zenden van de mp3 bestanden. Br. van den Worm is op hoge leeftijd, maar alsnog zeer krachtig in zijn preken, gelijk een jonge leeuw. Ik zal niet zeggen dat ik het 100% eens ben met al zijn beweringen, maar voor wel 95% deel ik zijn mening omtrent het Woord. Ik ben blij dat er geen water in de wijn gedaan wordt maar dat het Woord zo zuiver mogelijk wordt gepredikt.

  Groeten,
  Mike Beuk

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s