Middernacht

Wijze maagden

Middernacht

In de Schriften is de middernacht een symbool voor het eind van deze tijdsbedeling. Geestelijke duisternis zal deze wereld bedekken in de tijd van het einde. De duisternis zal steeds groter worden tot de tijd wanneer de antichrist [1] regeert en dan zal de wereld in een totale geestelijke duisternis gehuld zijn (zie Openbaring 13 [2]). Alleen de twee getuigen zullen het Licht van God nog uitdragen in die donkere tijd (zie Openbaring 11 [3]). De Bruidsgemeente (Openbaring 12:1), de lichtdrager, zal weggenomen zijn:

  • “En er verscheen een groot teken in de hemel: een vrouw [4], bekleed met de zon, en de maan was onder haar voeten en op haar hoofd een kroon van 12 sterren.” (Openb. 12:1) [5]

Zij zal het Licht van het Evangelie, gesymboliseerd door de zon, de maan en de sterren, met zich mee wegnemen. De Gemeente is nu het licht van de wereld (Mattheüs 5:14), omdat en zolang Christus Jezus in haar is (Johannes 8:12 en Kolossenzen 1:27):

  • “U bent het licht van de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen zijn.” (Matth. 5:14)
  • “Jezus dan sprak opnieuw tot hen en zei: Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben.” (Joh. 8:12)
  • “Aan hen heeft God willen bekendmaken wat de rijkdom is van de heerlijkheid van dit geheimenis onder de heidenen: Christus onder u (of: IN u), de Hoop op de heerlijkheid (= in Wie en door Wie wij de hoop der eeuwige heerlijkheid ontvangen).” (Kol. 1:27)

.
1. De middernachtsroep in Egypte

  • “En Mozes zei: Zo zegt de HEERE: Omstreeks middernacht zal Ik uittrekken door het midden van Egypte en alle eerstgeborenen in het land Egypte zullen sterven, van de eerstgeborene van de farao af, die op zijn troon zitten zou, tot de eerstgeborene van de slavin (SV: dienstmaagd) die achter de handmolen zit, en alle eerstgeborenen van het vee. Er zal een luid geschreeuw zijn in heel het land Egypte, zoals er nog nooit geweest is en zoals er ook nooit meer zijn zal.” (Exodus 11:4-6)
  • “En het gebeurde te middernacht dat de HEERE alle eerstgeborenen in het land Egypte trof (SV: sloeg), vanaf de eerstgeborene van de farao, die op zijn troon zou zitten, tot aan de eerstgeborene van de gevangene, die zich in de gevangenis bevond, en alle eerstgeborenen van het vee.” (Exodus 12:29)

De wegname van Israël uit Egypte staat symbolisch voor de wegname van de Bruidsgemeente [6] in de eindtijd. De tijd was gekomen, dat Israël zou uittrekken uit het land Egypte door de kracht van God. De tijd zal komen dat de Bruidsgemeente uit deze wereld zal wegtrekken door de kracht van God. De tijd van oordeel was gekomen voor Egypte en farao. Desgelijks zal het einde van deze huidige tijd een tijd van oordeel zijn voor deze wereld en voor de duivel. Sla Psalm 119:62 op en Job 34 vers 20:

  • Te middernacht sta ik op, om U te loven voor de rechten Uwer gerechtigheid (KJV: om U te danken voor Uw rechtvaardige oordelen).” (Psalm 119:62, SV)
  • “In een ogenblik sterven zij, zelfs midden in de nacht; een volk wordt heen en weer geschud en komt om; de machtige wordt weggenomen, maar niet door een mensenhand.” (Job 34:20)

De enige mogelijke redding is onder de bescherming van het Bloed van het Lam [7]. Geen enkel huis in Egypte ontkwam. Allen kwamen onder het oordeel.
In alle landen zien wij nu een toenemende duisternis, op politiek, zedelijk en geestelijk gebied. De mensen tasten in de duisternis in pogingen om een weg eruit te vinden.

.

2. De middernachtsroep van de Bruiloft

We lezen in Mattheüs 25:6 dat te middernacht het geroep wordt gehoord: Zie, de Bruidegom komt, ga uit, Hem tegemoet”. Dit betekent dat Christus een deel van zijn Gemeente als Zijn Bruid tot Zich zal nemen aan het slot van deze tijdsbedeling. Als het stikdonker wordt in de wereld, zal de Gemeente het middernachtelijk geroep horen van de komst van de Bruidegom. Bereid u, voor dat uur! Alleen de wijze maagden [8], die olie in hun lampen hebben, zullen ingaan. We moeten de dubbele portie van de Heilige Geest bezitten (vaten en lampen).

  • KLIK HIER als u deze studie verder wilt lezen
    (in smartphone-formaat).

Rev. WW Patterson
Digitaal uitgewerkt door A. Klein

*********************************************************************************

[1] Zie eventueel onze GRATIS studie De antichrist – Hoe herkennen wij hem ?. (noot AK)
[2] Voor UITLEG van deze verzen, zie onze GRATIS ‘vers voor vers’ studie van Openbaring 13van CJH Theys en/of Openbaring 13 van E. van den Worm. (noot AK) 
[3] Voor UITLEG van deze verzen, zie onze GRATIS ‘vers voor vers’ studie van Openbaring 11van CJH Theys en/of Openbaring 11 van E. van den Worm. (noot AK) 
[4] Zie eventueel ons GRATIS artikel Wie is de VROUW uit Openbaring 12 ?. (noot AK)
[5] Alle Bijbelteksten zijn door mij vermeld in de Herziene Statenvertaling / HSV, tenzij anders vermeld. (noot AK)
[6] Zie eventueel ons GRATIS artikel De wegname en opname van de Gemeente van H. Siliakus
en/of
Een ANDER geluid – Is visie ‘OPNAME Gemeente’ wel juist ? van A. Klein. (noot AK)
[7] Zie eventueel onze GRATIS studie De overwinningen van het gestorte Bloed van het Lam van God, over satans zondemacht”. (noot AK)
[8] Zie eventueel onze GRATIS studie De 5 wijze en de 5 dwaze maagden en hun eigen lotsbestemmingen in de eindtijd. (noot AK)

.

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Bijbelstudie, Bruiloft vh Lam/Bruid/Bruidegom, De antichrist(elijke tijd), Eindtijdstudie, Wederkomst van Christus en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie