Is er nog toekomst? Hoe zal die zijn?

endtimes

Is er nog toekomst?
Hoe zal die zijn?

Duistere dreiging

Dit is een profetische verhandeling (beschouwing, zo u wilt). Onze wereld is zo heel anders geworden – zij is nog nooit tevoren zo geweest. Wanneer wij letten op de zovele veranderingen in de laatste jaren, dan vragen wij onszelf af hoe de volgende, laat zeggen, tien jaar eruit zullen zien. Of maken wij die niet meer mee?
Wetenschapsmensen, één voor één thuis op het gebied dat zij beheersen, zien vandaag de dag een afschrikwekkend toekomstbeeld. Zij wijzen op de analfabetische wereld in landen als India en hele werelddelen als Afrika en Zuidoost-Azië, waar meer dan de helft van de bevolking in onwetendheid, armoede en vervuiling leeft. Zij vragen onze aandacht voor de bevolkingsexplosie, vooral in India, China en Indonesië. Zij confronteren ons met de voedselschaarste, de ineenstorting van gezinsleven en maatschappij, de alsmaar hoger reikende toren van misdaad en terrorisme. Zij vergaderen zonder positieve resultaten en de angst voor een mogelijke kernoorlog die alle leven kan vernietigen, wordt steeds groter!
Spreekt dit alles ons niet van een duistere dreiging en van grote hulpeloosheid?!? Men houdt zich binnenskamers bezig met het chapiter (= het onderwerp van een gesprek) van “overleven” en, zo mogelijk, met het oplossen van de kwestie van het voortbestaan. Iets concreets weten zij ons echter niet te bieden. Ondanks dat de profeet Daniël heeft voorzegt dat “de wetenschap vermenigvuldigd zal worden” (zie Daniël 12:4) – en dat dit nu het geval is, kan niet ontkend worden – vragen wij onszelf af: “Wat hebben wij aan al die menselijke wetenschap?” Wetenschapsmensen van onze tijd en de grootste economen spreken nù al over niets anders dan hervormingen op alle gebieden en de algemene opinie is, dat alleen die ene wereldregering een einde kan maken aan de chaotische toestanden in onze maatschappij, wat dan ook als “de oplossing” gezien wordt.
Zijn deze wetenschapsmensen dan blind voor het feit, dat in zo’n geval alle macht, alle wetten, alle instellingen, alle regelingen, alleen nog maar de “superstaat” toebehoren!?
Waar blijft toch onze zo hoog geroemde nuchterheid??

Welke zekerheid?

Hoe of het ook zij, onze ogen sluiten voor de heden ten dage bestaande feiten, zal voor ons niets veranderen, zal ons niet redden. Laten wij eerlijk zijn: in de tegenwoordige wanhopige situatie is de enige stem waarop wij moeten letten: die van het profetisch Woord van de levende God!
De Israëlische premier Begin heeft in zijn regeerperiode gesproken van “een keerpunt in de geschiedenis van de wereld”. Wijlen de Egyptische president Sadat heeft in zijn tijd gewaarschuwd met deze woorden: “De oorlog om de olievoorraden is begonnen”. Reporters van wereldbladen hebben hun bevindingen niet onder stoelen en banken gestoken en zijn unaniem van oordeel dat een politieke aardbeving, in deze kwestie, de kaart van Azië weleens zou kunnen veranderen en zeer zeker het voorkomen van het Midden-Oosten. Sterk gezegd? Ja, maar niet zo ver af van de waarheid! Wij willen niet verder ingaan op deze politieke kwesties – wij zijn daartoe niet welbevoegd. Wat wij wel willen is: wijzen op het feilloos Woord van God, dat alle eeuwen heeft doorstaan, wat mensen daarmee ook hebben willen doen.
“De hemel en de aarde zullen voorbijgaan, maar Mijn woorden zullen zeker niet (SV: geenzins) voorbijgaan” (Markus 13:31 [1]), heeft God gezegd. Dit zijn géén loze woorden. De Bijbel brengt Gods gerechtigheid aan het licht. Het is helemaal niet verwonderlijk dat God, in Zijn Woord, ons schetsen geeft ter verduidelijking. In een wereld die zo dringend behoefte heeft aan beveiliging, waarin het “totalitaire systeem” steeds meer mensen aanspreekt, heeft de gelovige hoe langer hoe meer rekening te houden met het profetisch Woord van God. Of God, Schepper van hemel en aarde, zal spoedig tussenbeide komen en ingrijpen in de zaken die deze wereld aangaan, om te redden wat nog te redden is, òf de mens die niet bereid is om Hem te erkennen heeft slechts als zekerheid (als wij hiervan dan nog kunnen spreken): een razendsnelle ontwikkeling in en verandering van de wereld-omstandigheden, die hem helemaal in een hoek zullen zetten! Zij die geloven in de Almachtige God, hebben daarentegen de enige vaste hoop in de komende Christus. Halleluja!

Het rijk van de antichrist [2]

Jezus Zelf heeft reeds gesproken over onze tegenwoordige eeuw en de komende antichristelijke wereldregering! Hij heeft ons niet in onwetendheid gelaten aangaande de huidige chaotische wereld. Wie hiervan nog niet overtuigd is, leze Zijn profetische rede in het Evangelie naar Mattheüs, vanaf het 24ste hoofdstuk.
Helaas! Zijn boodschap werd niet begrepen, in vele gevallen verdraaid en verkeerd voorgesteld, en in nog andere gevallen zelfs belasterd. Onze hedendaagse wereld met al haar inzettingen leeft in flagrante (= overduidelijke) strijd met de Bijbelse boodschap. Daarom blijven de ogen gesloten en onderscheidt men niet, verstaat men “de tekenen der tijden” niet.
Daar is helaas in het bestek van dit artikel niet genoeg ruimte om alle details te vermelden. Wie meer wil weten, neme en leze het boek Openbaring (zie mijn commentaar op dit Bijbelboek in “Die was en Die is en Die komen zal” [3]), tegelijk met het profetisch boek Daniël [4]. De profetische boodschap, vervat in beide Bijbelboeken, maakt ons bekend met het komende Tienstatendom, dat ontegenzeggelijk beantwoorden zal aan de “droom” van velen in onze tijd, alhoewel men niet gelooft dat de EEG (= de Europese Economische Gemeenschap, inmiddels de EU – de Europese Unie – genaamd) reeds het begin daarvan heeft aankondigt. Daarom is de Bijbelse profetische boodschap in haar hele strekking actueel!

Bekering, het enig nodige

Wij mogen ons gelukkig prijzen dat de profetie spreekt van het niet lang voortbestaan van het hiervoor bedoeld statendom. De samenstellende rijken, naties, zullen niet lang samen optrekken. Daar zal de “samenstelling” niet op zijn berekend! Daniëls profetie, in hoofdstuk 2, spreekt met betrekking tot dit rijk van 10 tenen die van ijzer en leem zijn (van het beeld van Nebukadnezar). Deze “compositie” is niet alleen onhoudbaar, maar biedt ook in het geheel geen zekerheid.

Wat zal dan de toekomst brengen?

Een zeer dringende vraag. Het profetisch Woord van God verschaft ons alle informatie welke wij nodig hebben. Duizenden jaren tevoren hebben Gods profeten alreeds gesproken /voorzegt van de tegenwoordige, snel verslechterende toestand van de wereld. De eeuwen door heeft de mensheid door oorlogen, pestilentiën en natuurrampen haar les moeten leren. Lees de Bijbel en word overtuigd! Zo ook in onze tijd. Alweer heeft de Prediker gelijk:

  • “Ik weet dat alles wat God doet, voor eeuwig blijft; niets is eraan toe te voegen, niets ervan af te doen, en God doet het opdat men vreest voor Zijn aangezicht. (Prediker 3:14)

Duidelijk? Meer dan de helft van alle Bijbelse profetie heeft betrekking op onze tijd en op de spoedig (weder)komende Christus. Het zijn inderdaad “de laatste dagen” van Gods raadsplan, waarin wij leven. Daarom is de betrekkelijke boodschap zo hoogst belangrijk – juist nù! De stem van de roepende in de woestijn klinkt ook nu nog door. Dat nog velen die mogen verstaan, als belichtende de huidige wereldsituatie.
Bekeert u, gij wetenschapsmensen!
Bekeert u, gij staatslieden!
Bekeert u, gij mensen, die zo graag roemen in uw wijsheid, in uw rijkdommen, in uw rampzalige eigen kunnen!

  • De bijl ligt zelfs al aan de wortel van de bomen; elke boom dan die geen goede vrucht voortbrengt, wordt omgehakt en in het vuur geworpen.” (Mattheüs 3:10)
  • “Zijn wan [5] is in Zijn hand, En Hij zal Zijn dorsvloer grondig reinigen (SV: doorzuiveren, om al het vleselijke in ons weg te wannen) en Zijn tarwe (beeld van de geredde mens) in de schuur verzamelen en Hij zal het kaf met onuitblusbaar vuur verbranden.” (Mattheüs 3:12)

.

De wederkomst van Christus

Beseffen wij wel goed dat het politieke “balspel” van de VN (= de Verenigde Naties) niet ten eeuwigen dage zal (kunnen) voortduren? Aan alles hier op aarde komt eenmaal een vastbesloten, geprofeteerd einde. Weinigen beseffen ten volle de ernst van de crises die nu al voor ons opdoemen. Een groot staatsman heeft reeds gezegd: “Er is thans reeds een wereldconflict in wording.”
Gode zij dank voor Zijn wonderbare voorzieningen ten behoeve van allen die, door genade, geloven in het profetisch Woord van God, en die hun betrouwen enkel en alleen gesteld hebben in Hem, Die nog nimmer gefaald heeft. Halleluja!
Jezus heeft voorzegt dat, ter wille van Zijn gunstgenoten, de dagen verkort zullen worden… Dat alles wat wij zullen meemaken “…nog maar een begin van de weeën (SV: smarten) zal zijn… (zie Mattheüs 24:8). En, dat “al die dingen moeten geschieden”, maar dat het einde dan nog niet in zicht zal zijn (zie Mattheüs 24:6).
Wij zijn nu gekomen “in de laatste dagen” en de loop van de wereldgebeurtenissen wijst op een naderbij komend einde. Maar ondanks dat de ongerechtigheid zich boven mate vermenigvuldigt en de liefde van velen reeds verkild is, tòch is er voor Gods volk een blijde hoop:
Maranatha! Jezus komt spoedig weer!!
Amen, ja amen.

CJH Theys
Digitaal uitgewerkt door A. Klein

PDF (in smartphone-formaat)

********************************************************************************

[1] Alle Bijbelteksten zijn door mij vermeld in de Herziene Statenvertaling / HSV, tenzij anders vermeld. (noot AK)
[2] Zie eventueel onze GRATIS studie De antichrist – Hoe herkennen wij hem?. (noot AK)
[3] Zie eventueel onze GRATIS studie hiervan, met ‘vers voor vers’ UITLEG: Het boek Openbaring: Die IS en Die WAS en Die KOMEN ZAL” (alle 22 hoofdstukken). (noot AK)
[4] Zie eventueel onze GRATIS studie hiervan, met ‘vers voor vers’ UITLEG: Het Boek Daniël – alle 12 hoofdstukken. (noot AK)
[5] Wan = Een mand om koren te zuiveren van het – oneetbare en dus waardeloze – kaf, het lege omhulsel. (noot AK)

.

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Bijbelstudie, De antichrist(elijke tijd), Eindtijdstudie, Studie van CJH Theys, Wederkomst van Christus en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie