De MANIFESTO van Jezus Christus (2): Waarom een ander boek bestuderen? Wij hebben toch de Bijbel?

Business Cards

Waarom een ander boek bestuderen?
Wij hebben toch de Bijbel?

De apostel Johannes vertelt ons in het laatste hoofdstuk van het Evangelie dat naar zijn naam genoemd is:

  • “Er zijn nog vele andere dingen, die Jezus gedaan heeft, welke, zo zij elk bijzonder geschreven werden, de wereld zelve de geschreven boeken niet zou bevatten.” (Joh.21:25)

Hiermee heeft hij ons duidelijk willen maken dat wat wij in de Evangeliën vinden aangaande Jezus’ “woorden en werken”, slechts een fractie is van de werkelijkheid. Hoe dan ook, dezelfde apostel getuigt eveneens dat “deze zijn geschreven, opdat gij gelooft, dat Jezus is de Christus, de Zone Gods; en opdat gij, GELOVENDE, het leven hebt in Zijn Naam” (Joh.20:31). Amen.
En deze apostel heeft gelijk, want de wereld telt vele boeken, welke allemaal als onderwerp hebben: “Jezus”. Daar gaat bijna geen dag voorbij, of er verschijnen weer andere, met een nieuwe titel, en al deze getuigen ons van de heerlijkheid van Jezus Christus, de Zoon van God. Podiums en kansels verkondigen Zijn heerlijkheid. Evangelie-liederen verheerlijken de Naam, Die boven alle Namen is. Dichters kunnen geen woorden genoeg vinden om uitdrukking te geven aan de aanbidding van Hem, Die stierf om op te staan uit het graf. Predikers over het gehele rond der aarde worden nooit moe om de Blijde Boodschap te brengen van Zijn reddende liefde-macht. Ook al zouden wij in onze dagen al de schoonheid van fauna en flora, welke wij hier op de aarde vinden en in Zijn andere wonderbare scheppingen van zon, maan en sterren, tezamen (willen) brengen, zo zouden wij nòg tekort schieten om uitdrukking te geven aan de onuitsprekelijke heerlijkheid en kracht van Hem, Die Koning der koningen en Here der heren is; de Alfa en de Omega, het Begin en het Einde, de Eerste en de Laatste.
Miljoenen mensen over de gehele aarde verklaren telkens weer dat zij Hem naast dankbaarheid, ook alle lof en ere verschuldigd zijn; want aan Zijn voeten vonden zij vergeving van zonden, vrede des harten, liefde en blijdschap, zonder weerga; maar bovenal het eeuwige leven. Halleluja! Toch zien wij juist in onze dagen, in de laatste dagen, dingen gebeuren, die waarlijk te denken geven. En heus niet alleen in de wereld, maar òòk in de gemeenten; en laten wij gerust “dicht bij huis blijven”, zelfs in Pinkstergemeenten. Men tracht Hem Zijn heerlijkheid te ontroven,… men poogt Zijn Goddelijkheid te loochenen, met geen ander doel, dan om de mensen een “puur menselijke Jezus” te presenteren. Men maakt zich in deze eeuw schuldig aan hetzelfde feit als weleer die godslasterlijke Romeinse soldaat!!
Ons antwoord op deze gang van zaken, deze gedachtegang, die allereerst emaneert [1] uit kerkelijke kringen, is het volgende: “Is ùw god dood, onze God leeft – kom tot Jezus!” Waarlijk, daar is zoveel dat spreekt van “de kus van de verrader”,… dat stinkt naar “de verderfelijke lucht uit de hel”. Gode zij dank dat er geschreven staat voor degenen die geloven:

  • God,… heeft in deze laatste dagen tot ons gesproken door de Zoon, Welke Hij gesteld heeft tot een Erfgenaam van alles, door Welke Hij ook de wereld gemaakt heeft; Dewelke, alzo Hij is het Afschijnsel (HSV: de afstraling) van Zijn heerlijkheid, en het uitgedrukte Beeld van Zijn zelfstandigheid, en alle dingen draagt door Zijn krachtig Woord, nadat Hij de reinigmaking van onze zonden door Zichzelf teweeggebracht heeft, is GEZETEN aan de RECHTERHAND van de Majesteit in de hoogste hemelen; zoveel treffelijker geworden dan de engelen, als Hij UITNEMENDER NAAM boven hen geërfd heeft. Want tot wie van de engelen heeft Hij ooit gezegd: Gij zijn Mijn Zoon, heden heb Ik U gegenereerd (HSV: verwekt)? En wederom: Ik zal Hem tot een Vader zijn, en Hij zal Mij tot een Zoon zijn? En als Hij wederom de Eerstgeborene inbrengt in de wereld, zegt Hij: En dat alle engelen Gods Hem aanbidden. En tot de engelen zegt Hij wel: Die Zijn engelen maakt (tot) geesten, en Zijn dienaars (tot) een vlam van vuur. Maar tot de Zoon zegt Hij: Uw Troon o God, IS IN ALLE EEUWIGHEID; de scepter van Uw Koninkrijk is een rechte scepter (HSV: een scepter van het recht). Gij hebt rechtvaardigheid liefgehad, en ongerechtigheid gehaat; daarom heeft U, o God! Uw God GEZALFD met VREUGDEOLIE boven Uw medegenoten.” (Hebr.1:1b-9)

Daarom hebben wij niet nodig nog een ander boek of boeken te raadplegen. Wij hebben ons getuigenis – dezelfde die ook in de Bijbel geschreven staat: Allen hebben wij gezondigd, en allen derven wij de heerlijkheid van God; en allen worden wij om niet gerechtvaardigd, uit Zijn genade, door de verlossing, die in Christus Jezus is” (Rom.3:23-24) en “…wij hebben de voorgaande tijd van ons leven de wil van de heidenen volbracht, en hebben gewandeld in ontuchtigheden, begeerlijkheden (HSV: begeerten), wijnzuiperijen, brasserijen, drinkerijen (HSV: dronkenschap, zwelgpartijen, drinkgelagen) en gruwelijke afgoderijen” (1Petr.4:3b). Daar is nog véél méér: “In Dewelke wij de verlossing hebben door Zijn bloed, namelijk de vergeving der zonden” (Kol.1:14). Glorie voor God, Die “de zaligmakende genade Gods heeft willen doen verschijnen aan alle mensen; en Die ons onderwijst, dat wij, de goddeloosheid en de wereldse begeerlijkheden verzakende, matig en rechtvaardig en godzalig leven zouden in deze tegenwoordige wereld” (Tit.2:11-12).
Onze wereld was één en al duisternis; nu wandelen wij in het Licht. Alle menselijke theorieën aangaande leven en dood deden ons niets; maar Jezus Christus bracht de oplossing – Hij is het antwoord Zelf! Sinds Hij in ons leven is gekomen, is er onuitsprekelijke vreugde en een Bron van kracht, Die nimmer ophoudt voort te brengen wat nodig en nuttig is voor ons dagelijks leven te midden van een krom en verdraaid geslacht. Is er geen verandering, is dit alles blijvend? Ja, inderdaad!! Jezus Christus, de Here, is bij ons gebleven tot op de dag van vandaag, en Hij zal dat altijd blijven doen, want Hij heeft het beloofd. Daar is nog geen ogenblik geweest in de ruim 40 jaren die achter ons liggen, waarin Hij ons heeft verlaten.
Ons geloof is erdoor gegroeid èn de overtuiging dat wij niets anders nodig hebben dan de Bijbel als Gods geschreven openbaring, als Richtsnoer, als Levenskompas, waarop wij veilig (kunnen) varen. Wat de apostelen ons hebben nagelaten in hun geschriften, die geïnspireerd zijn door Gods Geest, is de waarheid aangaande Jezus Christus. Het is ook alles wat de Gemeente van Jezus Christus deze wereld heeft te presenteren, want het is haar getuigenis geweest door alle eeuwen; en het is het nòg. Door Zijn Manifesto in haar, is zij “een pilaar en vastigheid (HSV: fundament) van de waarheid” (1Tim.3:15). En DE VOLEINDING van de Manifesto van Jezus Christus in Zijn Lichaam zal dat Lichaam, de Bruidsgemeente, doen opwassen tot “een heilige tempel in de Here” [2], tot “een woonstede Gods in de Geest”, een “Gemeente zonder vlek of rimpel, of iets dergelijks, maar heilig en onberispelijk (zie Ef.2:21-22 en 5:27).
Het staat zó geschreven en Gods weg en werk zijn volmaakt:

  • “Gods weg is volmaakt; de rede des Heren is doorlouterd;… Want wie is God, behalve de Here?”
  • “De Wet des Heren is volmaakt, bekerende de ziel; de getuigenis des Heren is gewis, de slechte wijsheid gevende. De bevelen des Heren zijn recht, verblijdende het hart; het gebod des Heren is zuiver, verlichtende de ogen. De vreze des Heren is rein, bestaande tot in eeuwigheid.” (Psalm 18:31a+32a en 19:8-10a)

Amen.

CJH Theys
Digitaal uitgewerkt door A. Klein

Wordt vervolgd

*********************************************************************************

[1] Emaneert = Afkomstig zijn van, voortkomen uit. (noot AK)
[2] Zie eventueel onze GRATIS studie Geroepen om te worden gemaakt tot Gods doel met de mens: een eeuwige, heilige TEMPEL van onze almachtige God en Vader. (noot AK)

**********************************************************************************

.

De MANIFESTO van Jezus Christus

Deel 1: Inleidende beschouwing

.

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Bijbelstudie, De MANIFESTO van Jezus Christus, Nuttige studie als 'basiskennis', Studie van CJH Theys, Woord en Geest en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie