Gezegende Bijbelstudie-video’s: Christus in de Tabernakel (+ extra info)

tabernakel

Bijbelstudie-video’s over de Tabernakel

Bron: Bijbelonderwijs van Jacques Brunt, zie https://www.jacquesbrunt.nl/bijbelonderwijs/video/bijbelstudies-tabernakel/

.

  • Hieronder vermelden wij ter info 3 ‘eigen’ studies voor (nog) meer inzicht en diepgang over dit interessante en belangrijke onderwerp:

***********************************************************************

Boekbespreking 24: Christus (ZICHTBAAR) in de Tabernakel

.

Voor een uitgebreide studie over de diepgaande betekenis van deze Tabernakel met al zijn objecten kunnen wij u deze studie van harte aanbevelen!

Bijbelleraar CJH Theys [1]:
Wij doen er goed aan, wanneer wij in het bijzonder acht slaan op de “geestelijke waarden”, welke God, De BouwHeer, De Ontwerper, IN Zijn Tabernakel heeft gelegd. De Goddelijke Architect heeft in Zijn Profetisch Bouwwerk, Zijn Structuur, de grondslag gelegd van ALLE dingen.

[1] KLIK HIER als u iets meer wilt weten over deze Bijbelleraar, zie vooral ook het “In memoriam”.

***********************************************************************

Boekbespreking 17: De Tabernakel van Israël (Gods profetisch model van de geestelijke ontwikkelingen van een waarachtig kind van God)

.

Bijbelleraar E. van de Worm [2]:
Tabernakel betekent letterlijk tent tot bewoning.
Mozes ontving (ca. 1250 jaar voor de geboorte van Christus) de Goddelijke opdracht tot de bouw van de Israëlitische tabernakel, opdat Hij in dit bouwwerk, dat het Koninkrijk van God op aarde symboliseerde, te mid­den van Zijn volk Israël kon wonen, omdat de persoonlijke inwoning (van Gods Heilige Geest) in de mens destijds in het Oude Verbond nog niet mogelijk was.
Exodus 25:8-9, “En zij zullen Mij een heiligdom maken, en Ik zal in hun midden wonen. Gij zult het maken overeenkomstig alles wat Ik u toon, het model van de tabernakel (d.i. tent of woning) en het model van al zijn gerei (of: benodigdheden).”
Nu woont God niet meer in een tent van stof of in een gebouw van mortel en steen, zoals een tempel of Kerkgebouw, maar in de zich tot God bekeerde en overgegeven mens, eerst in zijn lichaam, en als hij geestelijk gegroeid is, ook in zijn ziel en geest.
1 Korinte 6:19, “Of weet gij niet, dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, die in u woont, die gij van God ontvangen hebt, en dat gij niet van uzelf zijt?”
Nochtans vormt deze tabernakel, dit heiligdom, dat God door Mozes liet maken, voor ons in het Nieuwe Verbond een door God gegeven patroon (of: model) van de geestelijke ontwikkelingen van een waarachtig christen hier op aarde, waardoor wij een juist inzicht verkrijgen van Gods wil en weg, die wij hebben te gehoorzamen en te bewandelen om te kunnen groeien in Zijn genade tot in al de vol­maakt­heid van Gods wil en zegeningen toe. Daarom is het goed om de geestelijke lessen, die deze tabernakel ons geeft, ter harte te nemen om een juist inzicht te hebben in al de wil van onze almach­ti­ge God. Wij vormen nu dus een geestelijk gebouw, waarin Gods Geest in al Zijn volheid wo­nen en waardoorheen Hij werken wil.

[2] KLIK HIER als u iets meer wilt weten over deze Bijbelleraar. Zie eventueel ook nog “In memoriam: Bijbelleraar E. van den Worm (1915-2013)

***********************************************************************

Boekbespreking 11: LUKAS – Het Boek van de NIEUWE MENS in Christus (Over Jezus, de Hogepriester en hoe wij, als priesters van de allerhoogste God, Hem moeten dienen)

.

Ook een Bijbelstudie van Bijbelleraar E. van den Worm

  • “Vers voor vers” de diepere betekenis van het Bijbelboek LUKAS uitgelegd in het licht van de Israëlitische Tabernakel.

Noot A. Klein:
In deze studie krijgen wij een helder inzicht over onze geestelijke status, gezien in het licht van de Tabernakel.
Er zijn geestelijke fases, want wij kunnen ons, als christenen, bevinden in respectievelijk:

  1. Voorhof
  2. Heiligdom
  3. Allerheiligdom of Heilige der heiligen

De bedoeling van God is dat wij in geestelijke zin “jagen” naar het “zijn” in fase 3. Deze ‘vers voor vers’ studie van LUKAS behandeld dit, stap voor stap, als volgt:

  • Deel I: Het Voorhofsleven van de gelovige
  • Deel II: Het Heiligdomsleven van de Opstandingsmens
  • Deel III: Het Allerheiligdomsleven van het Bruiloftskind van God

***********************************************************************

Gods zegen toegebeden bij het beluisteren en/of lezen van één of meer van bovenstaande studies.

A. Klein

.

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Geestelijke groei, Gehoorzaamheid aan God, Heiligmaking, Nuttige studie als 'basiskennis', Volmaaktheid in Christus en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s