De wens van de zachtmoedigen

Zachtmoedigheid

In Psalm 10:17 lezen wij:

  • U hebt de wens van de zachtmoedigen gehoord, HEERE, U zult hun hart versterken, Uw oor zal er acht op slaan.” [1]

Net als in de dagen van Noach is ook heden de aarde vol geweldenarij.

  • Sterken verdrukken zwakken en armen.
  • Steeds meer gewelddaden worden er gepleegd.
  • Grote werken komen tot stand, verbazingwekkende prestaties worden geleverd.
  • Luidruchtig wordt door ontevredenen geprotesteerd. Enzovoort.

Het is één en al rumoer en bedrijvigheid, waar men ook komt. En wie het hardst schreeuwt en duwt, komt het meest aan zijn trekken.
God echter heeft geen bemoeienis met al die schreeuwers en al die driftig bezig zijnde mensen. Hij hoort de wens van de zachtmoedigen”!
Wat hier niet wordt gehoord of opgemerkt, hoort Hij! Hij openbaart Zich aan hen die niet meedoen met al dat gejaag en gekrakeel, maar die zoeken naar vrede voor het hart en verzadiging van de ziel.
Hoe betekenisvol, dat Jezus werd geboren in een stille nacht! En dat herders, niet de rumoerigste onder de mensen, maar zwijgzame en veelal wat in zichzelf gekeerde personen, Hem het eerst mochten zien!
Hij, Die toen geboren werd, is uiteindelijk de vervulling van de wens van de zachtmoedigen”. De belofte van dit psalmwoord is in Hem vervuld.
Wie opgaan in al het gewoel van deze wereld, zullen de Vredevorst niet vinden. Maar wie het ware innerlijke leven zoeken, horen de stem van Hem die nog altijd roept:

  • Kom naar Mij toe (SV: Komt herwaarts tot Mij), allen die vermoeid en belast zijn, en Ik zal u rust geven!(Mattheüs 11:28)

H. Siliakus
Digitaal uitgewerkt door A. Klein

********************************************************************************

[1] De Bijbelteksten zijn door mij vermeld in de Herziene Statenvertaling / HSV, tenzij anders vermeld. (noot AK)

.

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in De antichrist(elijke tijd), Eindtijdstudie, Studie van H Siliakus, Tekenen vd eindtijd en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie