Wat de Schrift leert over het 1000-jarige Rijk van Christus (deel 5)

bijbel-open

Wie zijn dan WEL de bewoners van de aarde gedurende het 1000-jarige Rijk? (vervolg)

Verdere omstandigheden en gebeurtenissen van en op de aarde bij de aanvang van het 1000-jarige Rijk

Er komt bij aanvang van het 1000-jarige Rijk een heel andere toestand op aarde. De huidige mens (zoals die nu nog leeft op deze aarde), die bestaat uit “vlees en bloed”, en de dieren en planten zoals die nu nog op aarde zijn, zijn straks niet meer (in die hoedanigheid) aanwezig in het 1000-jarige Rijk. Misschien is het goed om dit nu (aan de hand van het volgende vers) te gaan bekijken.

  • “Dan (= tijdens het 1000-jarig Rijk) zal het licht van de volle maan zijn als het licht van de gloeiende zon, en het licht van de zon zal zevenmaal sterker zijn, net als het licht van zeven dagen.” (Jes. 30:26a)

Laat ons dit goed beseffen. Laat ons deze woorden goed indenken. Zevenmaal zo sterk zal de “zon” zijn in het 1000-jarige Rijk. Zevenmaal! Stel je voor dat het hier 30 graden is, dan wordt dat daar 210 graden. Kunt u als mens van “vlees en bloed” leven bij 210 graden? Onmogelijk! Geen enkel dier, geen enkele boom; ze worden verbrand in die hitte. Misschien is het door deze hitte, dat de lijken van de antichristelijke mensen verbrand zijn (tot “as” worden, zie Maleachi 4:1+3). Zij (de ongelovige, goddeloze mensen) zullen in ieder geval – alleen al door de Wederkomst van Jezus Christus, op de wolken in glorie – gedood zijn/worden (zie Openbaring 19:11-21).
En de “maan” zal zijn als de zon nu. Dus is er daar een heel andere toestand. Maar, als geestelijke mens kunt u daar rustig wonen. Als geestelijke mens hebt u geen huis van steen nodig, u hebt een geestelijk huis nodig, geestelijke toestanden. Hoe het ook zal zijn, we zullen zien wat een wonderlijke dingen “God bereid heeft voor hen die Hem liefhebben” [1] (zie 1 Korinthe 2:9). Het zullen wonderlijke dingen zijn.

  • KLIK HIER als u deel 5 van deze studie verder wilt lezen.

E. van den Worm (1915 – 2013)
Bewerkt door A. Klein[2]

Wordt vervolgd

*********************

[1] Zie eventueel onze GRATIS studie Wat God bereid heeft voor degenen, die Hem liefhebbenvan E. van den Worm. (noot AK)
[2] De Bijbelteksten zijn uit de Herziene Statenvertaling (HSV), tenzij anders vermeld.

.

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in 1000-jarig Rijk van Christus, Eindtijdstudie, Gehoorzaamheid aan God, Heiligmaking, Nuttige studie als 'basiskennis', Studie van E van den Worm, Volmaaktheid in Christus, Wederkomst van Christus en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s